Gourmet-sommerfrokost på Restaurant Bind i Sønderhav, 29. juni 2012

 

Nogle få af medlemmerne var på forhånd betænkelige ved prisen, men vi var dog 18, der på Kirketorvet satte os i en af Jefsens busser, der af hensyn til formodet alkoholindtagelse var bestilt til at fragte os t/r til Sønderhav. Forventningerne til en gourmet-oplevelse hos den franske mesterkok Christian Bind blev ikke skuffede.

Ved ankomsten blev vi inviteret ud i restaurantens store nye køkken, hvor vi kunne cirkulere  rundt og iagttage kokkenes forberedelsesaktiviteter, såsom findeling  i  lillefingernegl-store stykker tørret  tomatskind  og udskæring af papirstynde filopandekager, inden vi stående og gående blev budt på et glas hvidvin og en raffineret anrettet ”amuse-gueule”(pyntet med bl.a. et dekorativt minimalistisk stykke orange tomatskind), der skulle sluges hel af metalskaller, som østers.

Christians  tre-retters menu lød på 1) rødfisk med auberginekaviar, små tomater (uden skind!) og krabbebisque, 2)  grillet andebryst med kartoffelmousseline, skovsvampe og solbærsauce, 3) lun kirsebærdessert med chokolademuffin og pistacie is, - alt i meget pikante anretninger. I lokalet, som vi havde for os selv, gik snakken livligt , - og højt! pga. dårlig akustik. Ingen gik sultne fra borde, - selv om Ole godt kunne have haft lidt flere kartofler! John havde for egen regning bestilt ”køre-vinmenu”, som tjeneren, misforstået, så gav os alle: en lille bundskjuler af både hvidvin, rødvin og dessertvin serveret i kæmpeglas. Vi kunne godt have sparet bussen og kørt individuelt uden risiko for spiritusbøde.

Kaffen, med opsats med små søde lækkerier, blev serveret i solskin i haven med udsigt over Flensborg Fjord.

Alt i alt kom vi hver af med 630 kr., bestemt ikke urimeligt for en gourmetoplevelse.

 

Hanne